Startsida Umeå kommun

Alkohol- och drogmottagningen fyller 10 år

Umeå kommun har sedan september 2008 i samverkan med Västerbottens läns landsting bedrivit alkohol- och drogmottagningen. Mottagningen är öppen för personer som vill ha stöd gällande problem med alkohol, droger och/eller spel om pengar.

– För 10 år sedan klippte vi invigningsbandet och nu firar vi 10 års-jubileum. Vi vill passa på att tacka alla våra samverkanspartners genom åren och ser framemot ser framemot fortsatt samarbete så att vi tillsammans kan finnas där för dem som behöver hjälp och stöd, säger Gabriella Sjöström Green, samordnare vid alkohol- och drogmottagningen, Umeå kommun.

Stöd till dig med spelproblematik

Från och med 1 september erbjuder alkohol- och drogmottagningen stöd till dig med problem gällande spel om pengar. Upplägget är detsamma som till personer med alkohol- och drogproblematik och du ska vara över 18 år och folkbokförd i Umeå, Bjurholm eller Nordmaling.

Välkommen att kontakta oss 

Alkohol- och drogmottagningen är en erbjudandeverksamhet vilket innebär att du som är över 18 år, är folkbokförd i Umeå, Bjurholm eller Nordmaling och vill ha stöd gällande alkohol, droger och/eller spel om pengar är välkommen att kontakta oss. På alkohol- och drogmottagningen jobbar kuratorer, psykolog, sjuksköterska, läkare och samordnare. Besöket är kostnadsfritt.

Stöd till anhöriga

Som anhörig kan du kontakta alkohol- och drogmottagningen och få anhörigstöd, både enskilt och i grupp oavsett om din närstående är aktuell på vår mottagning eller inte.

Kontakt

Vill du veta mer eller hälsa grattis?

Alkohol- och drogmottagningen
090-786 47 00
alkohol.drogmottagningen@umea.se

Gabriella Sjöström Green
samordnare
Alkohol- och drogmottagningen
Umeå kommun
072-226 53 41
gabriella.sjostrom@umea.se