Startsida Umeå kommun

Föreningshuset Sjuans mötesplats invigd

Den gamla ungdomsgården på Mariehem har blivit en mötesplats för seniorer. Invigningen lockade många och blev en succé! Sjuans mötesplats är nu öppen för seniorer och övriga föreningar.

Sjuans mötesplats har bokningsbara mötesrum, en aula med scen och ett bokningsbart café, samt ett motionsrum. Mötesrummen är utrustade med projektor, TV-skärm och givetvis har rummen teleslinga.

Till lokalerna flyttar PRO Umeå City, PRO Teg och SKPF delar av sin verksamhet, även PRO samlingsorganisation kommer nyttja lokalerna för sina sammanträden. Dessutom finns även Frivilligcentralen på plats.

– Jag är mycket nöjd med de nya lokalerna och ser fram emot att få se dem sjuda av aktiviteter, UllaBritt Kullh, verksamhetsledare, Frivilligcentralen.

Nya tag och gamla minnen

Ingen invigning utan talare, och på plats fanns Janet Ågren, kommunalrådet, som talade om den nya satsningen på föreningshuset. Ari Leinonen, ordförande för Fritidsnämnden, poängterade behovet av samlingslokaler, Berndt Elstig, fastighetschef för Bostaden, berättade om de renoveringar som gjorts i fastigheten som funnits sedan 1967 och Donald Forssten, föreståndare för ungdomsgården, delade med sig av gamla minnen.

– 1967 hade man besök av en musikgrupp som spelade på gården. De kallade sig Tom & Mick & Maniacs med den icke obekante sångaren Tommy Körberg. Året efter var det besök av Slam Creepers med Björn Skifs, berättar Donald Forssten.

Efter en lyckad invigning hälsar vi alla välkomna till en ny och trevlig mötesplats för seniorer och övriga föreningar!

Kontakt

Sjuans mötesplats
Mariehemsvägen 7 M

Läs mer om Sjuans mötesplats

UllaBritt Kullh
verksamhetsledare
Frivilligcentralen
090-16 21 51
ullabritt.kullh@umea.se