Startsida Umeå kommun

Ansök om Kompiskort

För att kunna få ett Kompiskort behöver du bo i Umeå kommun, vara mellan 12–100 år och ha ett LSS-beslut. Ansökan gör du via vår digitala blankett.

Nedan kan du läsa mer om hur det går till från det att du ansöker om Kompiskortet till att du får det i din brevlåda.

 1. Ansök om Kompiskort via blankett
  Fyll i ansökningsformuläret på webben

 2. Du blir kontaktad för fotografering
  Det behövs en bild på dig på Kompiskortet för att det ska synas att det är ditt kort. Därför kommer du att bli kontaktad via mejl med en tid och plats för fotografering. Om tiden inte passar kan du boka om tiden.

 3. Fotografera dig på Västra grindstugan på stadshusområdet
  Du kommer att få tid för att fotografera dig på Västra grindstugan som ligger på stadshusområdet. Där arbetar Anders Ö, Anna-Karin, Gunnar, Anders E och Mats. Någon av dessa kommer att fotografera dig. Adressen till stadshusområdet är Skolgatan 31, 901 84 Umeå.

  Nedan finns en bild på Västra grindstugan och en kartbild på området där Västra grindstugan är utmärkt. Intill finns en busshållplats som heter "Stadshuset", buss 1 och 7 stannar vid hållplatsen.

 4. Ditt Kompiskort kommer till din brevlåda
  Efter att du fotograferats kan det ta upp till två veckor innan du får ditt kort hem i brevlådan.

  Kompiskortet är giltigt i tre år. Därefter behöver du göra en ny ansökan.

Boka tid för gruppfotografering

Om ni är tio stycken eller fler som ansöker om Kompiskortet ungefär samtidigt så kan gruppfotografering erbjudas på annat ställe än på Västra grindstugan. Exempelvis om ni är flera i en förening, på skola, på ett företag eller boende.

Skicka ett mejl till idnycklar@umea.se och berätta var ni skulle vilja fotograferas och vem som vi kan kontakta för att ordna med gruppfotografering.

Om du tappat bort ditt kort

Om du tappar bort ditt kort så finns det en adress på baksidan till Umeå kommun dit det går skicka kortet. Om kortet skickas in till Umeå kommun så kontaktar vi dig så du får tillbaka det.

Om du behöver beställa ett nytt så fyller du i ansökan om Kompiskort igen och klickar i boxen om att du tappat bort kortet.

En bild på Västra grindstugan

Så här ser Västra grindstugan ut

Kartbild över stadshusområdet

Kartbild över stadshusområdet. Den röda ringen visar var Västra grindstugan ligger.

Kontakt

Mejla dina frågor som rör Kompiskortet till fritid.bidrag@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus