Startsida Umeå kommun

Om QR-koder

En QR-kod (Quick Response) är en typ av streckkod som har formen av en fyrkant. I moderna telefoner med kamera och möjlighet att ladda ner appar, så kan man ladda ner olika typer av QR-läsare. Med dem kan man scanna av QR-koder.

QR-koderna innehåller oftast vis en länk till en webbplats eller till ett dokument men kan även innehålla text och kontaktuppgifter.

Umeå kommun testar nu standarden QR code för sina QR-koder. Vi skriver också alltid, i den mån det går, den faktiska länken som QR-koden går till.

Program för att använda QR-koder

Det finns en uppsjö av kostnadsfria verktyg som du kan ladda ner från din appleverantör. Några av de vanligaste är QR Reader (Iphone), Barcode Scanner (Android), Beetag (Blackberry, Ovi). Windowstelefoner har en inbyggd qr-läsare i sin sök (bildsök).  

Sidan har granskats 2016-10-20

Sidans kortadress: www.umea.se/qr

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.