Startsida Umeå kommun
Bild på förskolan Bergatrollet

Förskolan Bergatrollet

Vinst till förskolan Bergatrollet för städning av skolgård

Barnen på förskolan Bergatrollet blev de lyckliga vinnare av 10 000 kronor för att de deltog i de årliga skräpplockardagarna. 65 förskolor och skolor i Umeå deltog med totalt 8063 barn, elever och vuxna.

– Så fantastiskt kul och tack så mycket! Barnen är så intresserade av källsortering och vill hålla skogen i närheten ren och fin. Vi brukar ta veckopromenader i skogen och då tar vi alltid med oss en påse som vi plockar skräp i. Så egentligen plockar vi skräp varje dag. Vinsten blir en jättefin bonus och barnen får vara med och bestämma vad vi ska använda pengarna till, säger förskollärare Tor Högberg på Bergatrollet.

Vinsten överlämnas till förskolan Bergatrollet innan sommarlovet. Vinnaren utsågs genom lottdragning. Pengarna ska gå till förbättring av miljön för eleverna i skolan eller på skolgården.

Alla är vinnare

Alla de deltagande skolorna och förskolorna har förtjänstfullt utfört sitt uppdrag och alla är vinnare för att de fått en renare skolgård.

– Det är fantastiskt att så många har engagerat sig och bidragit till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt. Barn har ett stort engagemang för vår miljö och det intresset vill vi de ska behålla och utveckla. Det ska skräpplockardagarna bidra till, säger tekniska nämndens ordförande Lena Karlsson Engman.

Kontakt

Tor Hörnberg
förskollärare
Förskolan Bergatrollet
Umeå kommun
090-16 54 68
tor.hornberg@umea.se

Lena Karlsson Engman
tekniska nämndens ordförande
070-296 12 32
lena.karlsson-engman@umea.se