Startsida Umeå kommun
bild på Strandpromenaden

Snöröjning och sandning

Här hittar du som är trafikant och fastighetsägare information om vinterväghållning och trafiksäkerhet vintertid. Det finner också information om prioriterade gator, gång- och cykelvägar.

Snödagbok

I snödagboken får du veta var, hur och när arbete med snöröjning, sandning och annan vinterväghållning pågår. Snödagboken uppdateras av arbetsledare för snöröjningsteamet. Förklaring av ord och begrepp hittar du i ordlistan.

Tisdag 19 februari 

Allmän Halkbekämpning Umeå Tätort av Gång och Cykelvägar Prio 1&2

Start kl 15:30, beräknas vara klart kl 23:30.


Arbetet med isrivning av lokalgator pågår.  

Väderprognosen i slutet på veckan visar nu på lite lägre temperaturer än tidigare. Risken att lokalgatorna kommer att bli dålig för att den packade snön börjar att modda upp kvarstår dock.

Snöutlastning för att få bättre sikt efter våra vägar fortsätter i hög takt.

Vi lastar bort cirka 250 lastbilslass per dygn.

För att arbeta så effektivt som möjligt kommer vi tyvärr inte kunna hjälpa till med specifika smala gator och siktproblem utan dessa tar vi områdesvis.


Tack för att du som reser längs gator, gång- och cykelvägar bidrar till säker vintertrafik, till exempel genom att planera för längre restid när det behövs.

Prenumerera på nyheter om snöröjning

Du kan prenumerera och få mejl som berättar när och var snöröjning och sandning sker. Snödagboken uppdateras främst under dagtid, men det kan också ske på andra tider på dygnet beroende på väder.

Anmäl dig som prenumerant:

Fyll i din mejladress och klicka på "OK".
Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka uppdateringar i snödagboken. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling.

Personuppgiftsansvarig:

Tekniska nämnden
901 84 Umeå

Kontakt och felanmälan

Har du frågor om eller synpunkter på snöröjning och sandning?Känner du till platser med risk för trafikproblem, sämre framkomlighet och säkerhet på grund av snöfall, halka eller drevsnö?

Felanmäl/lämna synpunkt via webbformulär

Felanmäl/lämna synpunkt via app

Du kan också ringa 090-16 14 61.

Sidan har granskats 2019-02-19

Sidans kortadress: www.umea.se/vinter

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.