Startsida Umeå kommun
Illustration över Cykelstället och dess funktioner: Cykelgarage, väderskyddad cykelparkering, uthyrning, ytor för aktiviteter som ska främja delning, sittytor, lekplats, laddmöjligheter

Det blir parkeringar för olika typer cyklar, hängytor och en liten lekyta. Klicka på bilden för att göra den större.

Cykelstället på Kungsgatan

Välkommen till Umeås nya knutpunkt för cyklister i korsningen Kungsgatan-Västra Esplanaden. Cykelstället på Kungsgatan öppnade 8 september 2018.

Hyr plats i låst garage

Hyr en plats i Cykelställets låsta och uppvärmda garage. Mer information om hur du gör för att börja använda garaget hittar du på:

triply.se/umea

Serva din cykel

Tvätta och reparera din cykel vid vår cykelservicestation. Där finns standardverktyg som passar de flesta cyklar, tryckluft för att pumpa däcken och vatten både för att tvätta din cykel och fylla vattenflaskan. Vattnet är avstängt under vinterhalvåret.

Parkera väderskyddat och säkert

På Cykelstället finns också väderskyddade parkeringar som alla kan använda. Där finns även plats för lite större cykelekipage, till exempel lådcyklar eller cykelkärror.

Eldriven lådcykel

Testa en eldriven lådcykel från U-bike, ett fantastiskt färdsätt som kan ersätta många kortare bilresor inom staden. Lådcyklarna finns på Cykelstället och på universitetets campus. Bli medlem i U-bike och läs mer om hur du gör för att hyra en lådcykel:

umea.se/ubike

Ladda batterierna

Till Cykelstället kan du också komma för att bara sitta ner och ta en liten paus. Det finns en stor och härlig träläktare samt picknickbord och en cykelbar där du kan njuta medhavd lunch eller eftermiddagskaffet. Nedanför läktaren finns en cykelkarusell för barnen att roa sig med. Behöver du ladda din telefon eller el-cykel så kan du göra det här.

Pop up för delning

På Cykelstället finns också plats för insatser som ska främja en cirkulär ekonomi. Planerar ditt projekt eller din förening en aktivitet eller pop up-verksamhet för delning och återbruk? Prata med vår miljösamordnare Philip Näslund. Mejl och telefonnummer hittar du under rubriken Kontakter.

Kontakt

Lisa Persson
trafikplanerare
090-16 13 72
lisa.persson.2@umea.se

John Bylund
trafikplanerare
090-16 53 76
john.bylund@umea.se

Philip Näslund
miljösamordnare
090-16 66 71
philip.naslund@umea.se

Sidan har granskats 2019-01-18

Sidans kortadress: www.umea.se/cykelstallet

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.