Startsida Umeå kommun
Bild på tvätt av cykel

Cykeltvätt. Fotograf Mikael Sjöberg.

Cykelstället på Kungsgatan

Välkommen till Umeås nya knutpunkt för cyklister i korsningen Kungsgatan-Västra Esplanaden.

Recykla - hyr en återbrukad cykel

I samarbete med Sharing City Umeå och Umeå Wheels finns det möjlighet att hyra en återbrukad cykel mellan 24 juni och 16 augusti 2020 på Cykelstället. Bokning sker på www.umeawheels.se

Hyr plats i låst garage

Hyr en plats i Cykelställets låsta och uppvärmda garage. Mer information om hur du gör för att börja använda garaget hittar du på:

triply.se/umea

Serva din cykel

Tvätta och reparera din cykel vid vår cykelservicestation. Där finns standardverktyg som passar de flesta cyklar, tryckluft för att pumpa däcken och vatten både för att tvätta din cykel och fylla vattenflaskan. Vattnet är avstängt under vintersäsongen.

Parkera väderskyddat och säkert

På Cykelstället finns väderskyddade parkeringar som alla kan använda. Där finns även plats för lite större cykelekipage, till exempel lådcyklar eller cykelkärror.

Eldriven lådcykel

Testa en eldriven lådcykel från U-bike, ett fantastiskt färdsätt som kan ersätta många kortare bilresor inom staden. Lådcyklarna finns på Cykelstället och på universitetetsområdet. Bli medlem i U-bike och läs mer om hur du gör för att hyra en lådcykel:

umea.se/ubike

Ladda batterierna

Till Cykelstället kan du komma för att bara sitta ner och ta en liten paus. Det finns en stor och härlig träläktare samt picknickbord och en cykelbar där du kan njuta medhavd lunch eller eftermiddagskaffet. Nedanför läktaren finns en cykelkarusell för barnen att roa sig med. Behöver du ladda din telefon eller el-cykel så kan du göra det här.

Pop up för delning

På Cykelstället finns plats för insatser som ska främja en cirkulär ekonomi. Planerar ditt projekt eller din förening en aktivitet eller pop up-verksamhet för delning och återbruk? Prata med Philip Näslund, projektledare för Sharing City Umeå. Mejl och telefonnummer hittar du under rubriken Kontakter.

Illustration över Cykelstället och dess funktioner: Cykelgarage, väderskyddad cykelparkering, uthyrning, ytor för aktiviteter som ska främja delning, sittytor, lekplats, laddmöjligheter

Klicka på bilden för att göra den större.

Kontakt

Lisa Persson
trafikplanerare
090-16 13 72
lisa.persson.2@umea.se

John Bylund
trafikplanerare
090-16 53 76
john.bylund@umea.se

Philip Näslund
projektledare Sharing City Umeå
090-16 66 71
philip.naslund@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-06-22

Sidans kortadress: www.umea.se/cykelstallet