Startsida Umeå kommun

Kulturprogram, för-och  grundskolan, vårterminen 2020

Framsida kultur i skolan

Bilder från föreställningarna: Från vänster Ingen vet att vi känner varandra, höger uppe Bokstavsbyrån, höger nere Du har hela livet, habibi.

Nyheter

Viktig information till fristående förskolor och skolor

För- och grundskolenämnden har beslutat att fristående förskolor och skolor, från och med 1 januari 2020 inte kan nyttja kulturerbjudanden från Kultur i Skolan. Bakgrunden till detta beslut är en dom från Kammarrätten.

Det betyder att endast personal från kommunala förskolor och skolor kan anmäla sitt intresse till de kulturaktiviteter som erbjuds inom kultur i skolan, via anmälningsformuläret för respektive målgrupp.

För vidare information hänvisar vi till:

Gunnar Olofsson, Skolstrateg, För och grundskolan, Umeå kommun
gunnar.olofsson@umea.se  090-161761, 070-3278474

Kulturbussen

Fristående förskolor och skolor kan fortfarande boka Kulturbussen kostnadsfritt.

Kultur i skolan

ANMÄLAN STÄNGD!

Anmälningstiden var mellan  20 december - 22 januari.

Arrangemangen är kostnadsfria för kommunala för- och grundskolan och du bokar enkelt via anmälningsformulären för respektive målgrupp.

Bekräftelse av platser: Under vecka 5 skickar vi ut en bekräftelse med vilka platser ni har fått eller ifall ni tyvärr har blivit utan. Bekräftelsen skickas ut via mejl till den person som du anger som kontaktperson.

Det är viktigt att vi får in anmälningar under anmälningsperioden för att vi ska kunna fördela alla platser så rättvist som möjligt. Det är inte först till kvarn som gäller under anmälningsperioden.

Efter sista anmälningsdatum ser vi tillbaka på statistik från föregående terminer och prioriterar de som har fått lite kulturaktiviteter via oss tidigare terminer/läsår. Vi försöker vara så rättvisa som möjligt.

Kulturbussen: Kultur i skolan administrerar inte kulturbussen. Ni måste själva boka kulturbussen till dessa program. Läs mer om hur du bokar kulturbussen på intranätet

Konstprogram för skolan

Nu kan ni anmäla er till vårterminens konstprogram 2020 . Det erbjuds kostnadsfria konstprogram till grundskolans elever. Anmälan är löpande under terminen.

Anmälan och program

Biblioteksvisningar på Väven

Väven tillhör alla. Låt barnen i din grupp komma hit och upptäcka denna skattkista. Vi erbjuder olika typer av visningar av stadsbiblioteket för förskolan och grundskolan.

Boka biblioteksvisning

Skolprogram på museum

Du kan anmäla dig till Bildmuseets, Västerbottens museums och Kvinnohistoriskt museums program löpande under terminen hos respektive arrangör.

Läs mer och anmäl till skolprogram på museum

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur i skolan? Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Hantera prenumeration

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kulturprogram i skolan. Läs mer om behandling av din mejladress och dina rättigheter: www.umea.se/prenumeration
behandling

Kontakt

Anna Berge
kulturkonsulent
090-16 33 22
070-217 40 99

Angelica Barahooi Johansson
kulturkonsulent
090-16 33 92
070-293 89 84

kulturiskolan@umea.se

Sidan har granskats 2020-02-04

Sidans kortadress: www.umea.se/kulturiskolan