Startsida Umeå kommun

Kultur i skolan - Hösten 2020 

Fotograf: Malin Grönborg

Fotograf: Malin Grönborg

Kultur i skolan

Kultur i skolan under corona-pandemin.

Vi som jobbar med Kultur i skolan följer utvecklingen och de restriktioner som myndigheter rekommenderar. Vi ber er därför ha överseende med att förutsättningarna för att kunna genomföra föreställningarna såsom vi har planerat kan ändras med relativt kort varsel. Tveka inte heller att ta kontakt med oss om ni undrar något.

Efter en minst sagt annorlunda vårtermin blickar vi framåt och planerar för höstterminens kulturprogram inom Kultur i skolan. Vi kommer även fortsättningsvis att följa myndigheternas restriktioner och anpassa planeringen allteftersom.

Senarelägga starten

En av åtgärderna som vi har vidtagit till följd av pandemin är att vi har valt att förskjuta höstterminens start för Kultur i skolan. Istället för att starta de första kulturprogrammen vecka 37 kommer vi att starta vecka 41.

Anmälningsperiod

Detta innebär att även anmälningsperioden för kulturprogrammen kommer att förskjutas. Istället för att som i normalfall öppna upp för anmälningar innan sommarlovet så kommer anmälningsperioden för höstterminen 2020 pågå mellan 12 augusti – 7 september.

Ej först till kvarn

I vanlig ordning kommer det inte vara först till kvarn som gäller under anmälningsperioden, utan efter den 7 september sätter vi oss med allas önskemål från anmälningarna och pusslar ihop scheman. I mesta möjliga mån försöker vi tillgodose allas önskemål men eftersom platserna är begränsade finns det inte platser för alla under varje termin. Eventuellt är vi beredda på att kunna erbjuda ännu färre platser denna termin pga att vi inte får samla stora publikgrupper i samma rum. I vanlig ordning kommer vi att prioritera dem som har fått minst kultur tidigare.

Viktiga datum att komma ihåg

I början av höstterminen kommer vi skicka till alla prenumeranter att anmälningsperioden öppnas, men om du redan nu vill anteckna viktiga datum för anmälningsförfarandet kommer de samlat här:

  • Anmälningsperiod: 12 augusti – 7 september.
  • Kulturbekräftelse om ni har fått eller ej fått platser skickas under vecka 38.
  • Kultur i skolans första kulturprogram startar v. 41.

Vi önskar er ett fint sommarlov och hoppas alla får vara friska.

______________________________________________________________________

Viktig information till fristående förskolor och skolor

Från och med januari 2020 får endast kommunala förskolor och skolor ta del av kulturerbjudanden från Kultur i skolan. Jobbar du på en fristående förskola eller skola och vill ha tips och råd hur ni själva kan köpa in kultur till era elever? Välkommen att ta kontakt med oss som jobbar med Kultur i skolan. ______________________________________________________________________

Nyheter

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur i skolan? Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Hantera prenumeration

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kulturprogram i skolan. Läs mer om behandling av din mejladress och dina rättigheter: www.umea.se/prenumeration
behandling

Kontakt

Anna Berge
kulturkonsulent
090-16 33 22
070-217 40 99

Angelica Barahooi Johansson
kulturkonsulent
090-16 33 92
070-293 89 84

kulturiskolan@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-06-17

Sidans kortadress: www.umea.se/kulturiskolan