Startsida Umeå kommun

App till Lärum

Appen Tieto Edu finns tillgänglig att installera för vårdnadshavare.
Ladda ner appen från Appstore eller Google Play.

Appen innehåller i dagsläget en funktion för att ta del av nyheter samt veckoplan. Det går att få notifieringar till smartphone/läsplatta när skolan skickar ut information som är publicerad via Lärums informationskanal samt från nyheter i olika rum. Syns inte nyheter i appen måste skolan kontaktas.

Veckoplan är en funktion som översiktligt visar kalenderaktiviteter. Kalender brukar finnas i samtliga rum, t.ex skolrum/Klassrum/avdelningsrum. 

Vårdnadshavarna får ingen notifiering i sin app när en ny händelse i veckoplanen dyker upp men de ser händelsen inne i appen då de är inloggad. 

Bra att tänka på

Du måste någon gång ha loggat in i Lärum via www.umea.se/larum för att kunna logga in via appen. Titta gärna på instruktionsfilmen under stödmaterial.

Systemkrav för Android

Systemkravet har nyligen ändrats för de användare som nyttar Mobilt BankID via operativsystemet Android. Mobilt BankID kommer att behöva lägst version 4.1 för att fungera. Det innebär att om du har en lägre version kan det komma att uppstå problem att logga in till Lärum som vårdnadshavare. Det gäller såväl inloggning via www.umea.se/larum samt via appen Tieto Edu.

Systemkrav för iOS

Kräver iOS 9.1 eller senare. Kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch.

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus