Startsida Umeå kommun
Pratbubblor med finsk och samisk flagga

Språkdusch på finska och samiska

Anmälan språkdusch för elever i åk 1-9

Den 10 maj är det dags för språkdusch i finska och samiska för elever i årskurs 1-9. Språkduschen är mellan 13.30—16.00. Språkdusch i finska genomförs på Hedlundaskolan. Språkdusch i samiska genomförs på Gammlia. Anmälan görs senast 1 maj. Det krävs minst fem anmälda för genomförande. Mer information kommer via e-pst efter att anmälningstiden har gått ut.

Jag väljer språkdusch i: * (obligatorisk)
Jag väljer språkdusch i:
Namn:
E-postadress:

Anmälan språkdusch barn 1-6 år

Den 11 maj är det dags för språkdusch i finska och samiska för barn i åldrarna 1-6 år. Språkduschen är mellan kl 13:30-16:00. Språkdusch i samiska genomförs på förskolan Snöflingan och den samiska avdelningen Hubbluo. Språkdusch i finska genomförs på förskolan Lundagård, Gul och Grön hemvist. Vårdnadshavare deltar i språkduschen tillsammans med barnet. Anmälan görs senast 1 maj. Det krävs minst fem anmälda för genomförande. Mer information kommer via e-pst efter att anmälningstiden har gått ut.

Jag väljer språkdusch i * (obligatorisk)
Multiple selection
Namn

Kontakt

Marie Karling
chef Kompetenscentrum för flerspråkighet
090-16 29 33
073-073 61 50
marie.karling@umea.se

Mer information
Språknav

Språkdusch är en del av språknav samiska och finska som väver ihop språkandet från det lilla barnet till eleven som går i grundskolan och erbjuds modersmålsundervisning.

I språknavet ingår också olika aktiviteter som sagotält på förskolor, sagoläsning på biblioteken och under modersmålsveckan.

Sidan har granskats 2019-04-09

Sidans kortadress: www.umea.se/sprakdusch