Startsida Umeå kommun

Mat i förskolan och skolan

Vårt uppdrag

Måltidsservice uppdrag är att servera goda, hälsosamma, klimatsmarta och anpassade måltider. Genom den offentliga måltiden bidrar vi till en god folkhälsa och en hållbar utveckling.

Kvalitetsdeklaration

Miljöpolicy

Vad gäller kring måltider i skolrestauranger med anledning av Coronavirus?

Måltidsservice följer de skärpta kraven från Folkhälsomyndigheten gällande restaurangmiljöer och informerar de som i huvudsak vistas i skolrestaurangerna, det vill säga elever, skolpersonal, måltidspersonal och lokalvårdare. Alla uppmanas bland annat att tvätta händer före och efter måltid samt hålla avstånd och undvika trängsel och köbildning vid hämtning av mat och dryck.

Måltidsservice kommer inte kunna portionera till eleverna/barnen. Istället arbetar vi med mindre mängd i bufféerna, minskar sallads/grönskasalternativen och flyttar dem till serveringslinjen, byter serveringsverktyg ofta, torkar av kontaktytor regelbundet med ytdesinfektion m.m. Måltidsservice minskar utbudet av lunch/mellanmålsalternativ från två till ett alternativ. Även maträtterna påverkas, vegetariska rätter kan serveras flera dagar i veckan och maträtter återkommer oftare i menyn. Specialkoster och vegetarisk kost, till dem som enbart äter det, kommer att fortsätta erbjudas.

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-09-29

Sidans kortadress: www.umea.se/maltider