Anpassa er verksamhet för att minska riskerna för smittspridning

Sedan 15 juli är begränsningsförordningen borttagen. I och med att höstterminen nu dragit i gång innebär att samtliga av fritidsförvaltningens lokaler återigen går att boka. Däremot är det fortsatt viktigt att undvika trängsel för att förhindra spridning av coronaviruset.

Fritidsförvaltningen har tagit fram rekommendationer för hur många personer som ryms i varje lokal. Bedömningen har utgått från att ni ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Däremot bör ni som förening tänka på att utrymmen i anslutning till lokalen, som korridorer, omklädningsrum, kan vara platser där trängsel uppstår. Därför bör ni planera för hur ni ska kunna undvika trängsel inför cuper eller liknande.

Skollokaler för övernattning är fortsatt stängda för bokning tillsvidare. Anledningen är den ökade smittspridningen bland ungdomar. Beslutet är taget av fritidsförvaltningen i samråd med utbildningsförvaltningen.

Mer information om hur er förening bör tänka kring smittspridning och idrott hittar ni bland annat på Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets webbplatser.

Sidan publicerades