Fortsatta restriktioner för Fritids anläggningar

Fritidsförvaltningen fortsätter att hålla inomhus- och badanläggningar stängda för allmänheten. Undantag sker även fortsättningsvis för föreningsledd träning för barn och ungdomar samt för elitverksamhet. Beslutet gäller i dagsläget till och med 9 maj.

Utifrån gällande beslut behöver er förening själva avboka tider i inomhus- och badanläggningar fram till och med 9 maj som berör lag med personer födda 2001 eller tidigare.

I slutet av februari infördes skärpta rekommendationer i Västerbotten som ett komplement till de nationella råden. Dessa förlängs nu till och med 9 maj. Fritidsnämndens ordförande, Ari Leinonen, har efter dialog med Smittskyddsenheten på Region Västerbotten beslutat att även fortsätta hålla inomhus- och badanläggningar stängda till dess. Bakgrunden är det ökande antalet nya fall av covid-19 och dess påverkan på sjukvården i länet.

Fortsättningsvis kommer föreningsledd träning vara tillåtet för barn och ungdomar födda 2002 eller yngre. Föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet är även det tillåtet.

Sidan publicerades