Inomhusanläggningar stängs

Fritidsförvaltningen håller alla inomhusanläggningar stängda efter regeringen och Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer. Tidigare har anläggningarna varit öppna för föreningsverksamhet men från och med måndag 21 december är det endast yrkesverksam elitidrott som får bedrivas i lokalerna. Beslutet gäller tills vidare men som kortast till och med 24 januari. Beslut om utomhusanläggningar tas efter förtydligande från Folkhälsomyndigheten.

Beslutet är fattat av fritidsnämndens ordförande och innebär att alla badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, fritidsgårdar, ungdomens hus, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum har stängt. Den enda verksamhet som får bedrivas är yrkesverksam elitidrott.

– Det är såklart tråkigt att vi behöver stänga våra anläggningar igen men vi måste ta hänsyn till den stora smittspridning vi ser just nu och hörsamma regeringens uppmaning. Vi vet att träning och umgänge är otroligt viktigt så vi förstår att många blir besvikna över att vi nu måste hålla stängt, säger Ari Leinonen (S), ordförande fritidsnämnden.

Inget beslut är fattat om utomhusanläggningar än, där avvaktar förvaltningen förtydligande från Folkhälsomyndigheten.

Sidan publicerades