Möjligt att boka kommunens idrottsanläggningar från och med 1 juni

Från och med 1 juni öppnar bokningen av kommunens idrottsanläggningar upp igen.

Från och med 1 juni tas de regionala skärpta restriktionerna bort, det innebär att Fritidsförvaltningens idrottsanläggningar kommer att bli bokningsbara för föreningsliv och allmänhet. Även utomhusanläggningarnas omklädningsrum håller öppet för tillresande bortalag.

Mötesrum och skollokaler håller fortsatt stängt. Detsamma gäller för inomhusanläggningarnas omklädningsrum som är stängda för ombyte och dusch.

Samtliga idrottsanläggningar tillåter ett begränsat antal personer för att trängsel inte ska uppstå. Begränsningarna skiljer sig åt beroende på anläggningens storlek. Undantag från idrottsanläggningarnas maxantal sker för skolans verksamhet och för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet.

Maxantal personer i idrottsanläggningar

Viktigt att följa råd och restriktioner

Det är fortsatt viktigt att minska risken för smittspridning. Vi tar vårt ansvar för att minska risken för smittspridning på allvar och förväntar oss att andra också gör det. Man bör som enskild och förening bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.

krisinformation.selänk till annan webbplats finns mer information om hur idrott och träning kan utföras på ett smittsäkert sätt.

Sidan publicerades