Öppnar upp för föreningsledd träning för barn och unga

Från och med 25 januari öppnar idrotts- och badanläggningar upp för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Beslutet är taget av fritidsnämndens ordförande.

Bokningar av lokaler som gäller för föreningsverksamhet för seniorlag/vuxna kommer att avbokas av Lokalbokningen, Föreningsbyrån, fram till och med 7 februari.

Utifrån gällande restriktionerna behöver er förening  själva avboka tider som berör juniorlag/ungdomar födda 2004 eller tidigare, det vill säga de som inte omfattas av lättnaderna i restriktionerna.

Föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet fortsätter som vanligt.

Ännu ingen öppen verksamhet för allmänheten

I övrigt gäller regeringens rekommendation att följa nationella allmänna råd. I dessa framgår det att anläggningar som nyttjas för idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter håller stängt för övriga bokningar och besök fram till och med 7 februari eller till dess att nya rekommendationer kommer. Detta gäller alltså för badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum. Fritidsgårdarna kommer däremot successivt att öppna för årskurs 8-9 under vecka 4.

Omklädningsrum stängt för ombyte och dusch

Dörren är öppen för att du ska kunna:

  • använda toaletten
  • tvätta händerna
  • hänga av dig kläder.

Tänk på att använda utrymmet på ett sätt så att alla kan hålla avstånd till varandra.

Följ råd och riktlinjer

Det är allas ansvar att följa de allmänna råden för att minska risken för smittspridning. Som ledare eller lärare för barn och ungdomar så är det ditt ansvar att se till att det är möjligt.

Följ era förbunds riktlinjer samt nationella allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.

Sidan publicerades