Öppning av fritidsförvaltningens verksamheter

Efter sommarens semesterperiod är det dags för Fritids verksamheter att öppna upp igen. Trots att begränsningsförordningen tagits bort är det fortfarande viktigt att det inte skapas trängsel. Därför kommer våra uthyrningsbara lokaler ha ett rekommenderat maxantal beräknat på att man ska kunna hålla avstånd till varandra.

 Det är viktigt att du som besöker någon av våra anläggningar fortsätter vara noga med handhygienen, håller avstånd, undviker trängsel och stannar hemma om du känner dig sjuk.

Badanläggningar

Från och med 1 september planerar vi att öppna inomhusbaden Navet Länk till annan webbplats., Storsjöhallen Länk till annan webbplats., Vallabadet Länk till annan webbplats. och Sävar simhall Länk till annan webbplats. med ordinarie öppettider. Det är fortsatt viktigt att kunna hålla avstånd till varandra vilket innebär att verksamheten kan komma att behöva begränsa antalet som släpps in om det uppstår trängsel.

Vid eventuell trängsel prioriteras i första hand simundervisning för skolan, därefter föreningarnas träning och tävling på elitnivå, därefter motionssim och allmänhet.

Idrottsanläggningar och omklädningsrum

Vecka 34 öppnar bokningen av Fritids lokaler efter sommarperioden. Alla inomhuslokaler och utrymmen har ett beräknat maxantal som bygger på att de som vistas i lokalen kan hålla avstånd till varandra. Innan du bokar en lokal för en träning, ett möte eller liknande, kan du se hur många personer som ryms i respektive uthyrningsbar lokal för att minska risken för trängsel.

Skollokaler är fortsatt stängda för uthyrning

Skollokaler för övernattning kommer att vara fortsatt stängda för bokning tillsvidare. Anledningen är den ökade smittspridningen bland ungdomar. Beslutet är taget av fritidsförvaltningen i samråd med utbildningsförvaltningen.

Sidan publicerades