Andrii Shevchuk/Mostphotos

Prova på dans med stöd av utvecklingsbidrag

Umeå kommun stöttar föreningar med utvecklingsstöd som har olika inriktningar. Ett exempel på förening som fått utvecklingsstöd är Umeå dansskola som anordnat både dans-workshops och digitala hemmaträningar under vårterminen.

Under vårterminen beviljades Umeå dansskola medel från utvecklingsstödet Folkhälsa och anläggningar. Med hjälp av utvecklingsstödet kunde de erbjuda digital hemmaträning och arrangera dans-workshops för barn och ungdomar. Ett bra exempel på aktiviteter som bidragit till en bättre folkhälsa särskilt under en tid då många fysiska aktiviteter ställts in på grund av coronapandemin.

– Vi är jätteglada att vi har kunnat erbjuda kostnadsfria dansklasser och lovaktiviteter för barn och unga eftersom alla inte har möjligheten att betala kursavgifter för att dansa. Det har gjort att vi kunnat nå ut till nya målgrupper, berättar Emelie Rashid, verksamhetsledare Umeå Dansskola.

För hemmaträningarna har Umeå dansskola spelat in ”dans-tutorials” som passat för både unga och vuxna. Dessa har spridits via sociala medier för att så många som möjligt ska kunna inspireras och ta del av coronasäker träning under pandemin.

Under påsklovet arrangerade föreningen dans-workshops för barn och unga. För att delta behövdes ingen förkunskap och deltagarna fick testa barndans, dansmix, streetjazz och hiphopfusion. Arrangemanget lockade 44 barn och unga och bidrog därmed till kostnadsfria och roliga lovaktiviteter för barn och unga.

Om utvecklingsstöden

Fem gånger per år har föreningar möjlighet att söka utvecklingsstöd från Umeå kommun. Med utvecklingsstödet vill Umeå kommun möjliggöra för föreningslivet att utföra projekt och arrangemang av tillfällig karaktär, utveckla föreningens verksamhet eller utveckla en anläggning. Det finns utvecklingsstöd inom områdena: folkhälsa och anläggningar, rättigheter och samhällsnytta, kulturverksamhet och arrangemang. Särskilt stöd går även söka för aktiviteter för barn och unga under skolloven.

Sidan publicerades