Ung person med huvtröja och böjt huvud utomhus i gråaktigt ljus.

Delta i Umebrås arrangemang i höst

Delta i Umebrås forum om unga i risk torsdag 9 november på Ersboda folkets hus eller se teaterföreställning om våld i nära relation torsdag 23 november på Umeå folkets hus.

Välkommen till Umebrå forum

Rekrytering av unga in i gängkriminalitet: hur ser läget ut i Umeå?

Nationellt ser man att allt yngre personer rekryteras in i organiserad brottslighet. Vad handlar det här om och hur ser läget ut i Umeå? Forskaren Torbjörn Forkby kommer föreläsa om vad som lockar unga in gängkriminalitet. Företrädare för lokalpolisområde Umeå kommer att dela med sig av sin lägesbild, och sedan öppnar vi till samtal på temat. Hur ser läget ut i Umeå? Hur kan vi förebygga den här negativa utvecklingen tillsammans? Bör kommunens samverkansarbete, Umeå växer tryggt och säkert, riktas in på det här problemet?

Kom och bidra med era synpunkter och kom med förslag på samverkan!

Umebrå forum, hösten 2023
Torsdag 9 november, klockan 13.30–16.30
Ersboda folkets hus, Byttgränd 13

Anmälan

Umebrå forum är kostnadsfritt. Anmäl dig senast 27 oktober. Begränsat antal platser. Kan du inte nyttja din bokade plats går det bra att överlåta den till en kollega.

Teater om våld i nära relation

I samband med kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld – vecka 47 ges en extra föreställning av teatern ”Jag skulle då gå vid första slaget” – en teaterföreställning om våldsprocessen och mäns våld mot kvinnor. Föreställningen arrangeras av Umebrå, och är ett samarbete mellan European Minds och Tivla Production.

Jag skulle då gå vid första slaget är en drabbande pjäs om hur våld normaliseras och sakta bryter ner en människa. Ett mycket effektivt och rörande kompetenslyft.

Dra med andra föreningsmedlemmar och kom!

Teaterföreställning, hösten 2023
Torsdag 23 november, klockan 13.00–15.30
Umeå folkets hus, Skolgatan 59

Anmälan

Föreställningen är kostnadsfri. Anmäl dig senast 17 november. Begränsat antal platser. Kan du inte nyttja din bokade plats går det bra att överlåta den till en kollega.

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta Umebrå via mejl: umebra@umea.se

Sidan publicerades