Flicka som står i mörkret med huvtröja och ett tomtebloss i handen

Vem håller föreningslivet levande?

Föreslå kandidater till fritidsnämndens fyra olika stipendier senast måndag 15 januari 2024. Ta chansen att uppmärksamma någon som gör bra saker för Umeås levande föreningsliv.

Stipendierna kan delas upp i två idrottskategorier och två bredare föreningskategorier:

Aktiv idrottsutövare

Stipendiet, årets aktiva idrottsutövare, delas ut för en god idrottslig prestation som utförts under det senaste året. Stipendiet riktar sig till idrottare tävlande på junior- eller seniornivå. Stipendiaten ska ha gjort en utmärkande prestation i en lag- eller en individuell idrott, på nationell eller internationell nivå. Idrotten ska vara ansluten till Riksidrottsförbundet.

Idrotts- och/eller ungdomsledare

Stipendiet, årets idrotts- och/eller ungdomsledare, delas ut för ett värdefullt och engagerat ledarskap i förening med verksamhet i Umeå kommun. Stipendiet riktar sig i regel till en person med minst fem års erfarenhet av ledaruppdrag.

Årets eldsjäl

Stipendiet, årets eldsjäl, delas ut till en person som gjort extraordinära insatser inom föreningslivet, främst med fokus på barn- och ungdomsverksamhet. Stipendiet ska belöna insatser gjorda under de senaste två åren.

Lång och trogen tjänst

Stipendiet för lång och trogen tjänst delas ut för att uppmärksamma en person som under lång tid varit anställd eller ideellt engagerad i föreningslivet. Personen ska på ett förtjänstfullt och engagerat sätt bidragit till att utveckla föreningens verksamhet.

Sista dag att nominera kandidater är 15 januari 2024.

Sidan publicerades