Skidåkning, skidbackar

I Umeå kommun finns flera längdskidspår för dig som gärna tar en tur ute i det fria under vinterhalvåret. Under sommaren fungerar de flesta spåren som motionsspår. Slalombacken Bräntbergsbacken finns på Mariehem för dig som hellre åker nedför.

Aktuellt om skidspåren, vecka 18

Nydala konstsnöspår är det spår som vi kunnat hålla igång längst. Vi kommer inte att preparera detta denna helg, det börjar bli stora områden utan snö vilket innebär att det är slask som används vid preparering för att få till det något sånär. Är det fortfarande möjligt på måndag så kanske vi provar igen, annars slutar spåret prepareras efter idag 6 maj. Var vaksam på barmark om du ger dig ut i spåret. Du som prenumererar på Nydala konstsnöspår 2,1 km får information i sms vid preparering. Du kan även se hur spåret prepareras i service- och bokningsguiden.

Vi vill tacka för en fin säsong!

Se preparering av skidspår i service- och bokningsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se skidspårens servicenivåer

Köp dags- och årskort/priser, Nydala konstsnöspår Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (www.ifkumea.se Länk till annan webbplats.)

Prenumerera på aktuell information om skidspår!

Hantera prenumeration

Du kan välja att prenumerera på information om aktuell spårstatus. Som prenumerant får du ett mejl de gånger som informationen uppdateras.

Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka uppdateringar om skidspåren. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling Länk till annan webbplats..

Personuppgiftsansvarig:

Fritidsnämnden
901 84 Umeå

Nydala konstsnöspår

Umeå kommun preparerar varje år ett konstsnöspår på Nydala för att kunna förlänga skidsäsongen för skidåkande medborgare.

Vill du veta exakt när spåret har preparerats kan du abonnera på vår sms-tjänst eller ladda ner fritidsappen, där all information finns.

Välj anläggning och prenumerera på sms-tjänst Länk till annan webbplats.

Konstsnöspåret sköts om av IFK Umeås skidsektion och är avgiftsbelagt.

Flera längdskidsspår i kommunen

Inom Umeå kommun finns det flera mil längdsskidspår att utnyttja. Vissa av spåren är elljusspår och några dagljusspår.

Elljusspår, motionsspår

Slalom i Bräntbergsbacken

Bräntbergsbackens drift sköts av UHSK Umeå skidklubb. Umeå kommun ser till att liften är intakt, pistar backen och ser till att ved finns vid grillplatserna.

Öppettider och information finns på UHSK:s webbplats Länk till annan webbplats..

Vill du veta när backen är pistad, prenumerera på sms-tjänst Länk till annan webbplats..

Omberget i Holmsund

Omberget är en skidbacke i Holmsund med släplift. Skidbacken har enbart öppet då det finns tillräckligt med natursnö.

Sidan publicerades www.umea.se/skidspar