Åk på Nolia bandyplan under allmänhetens tider

Nolias bandyplan är nu öppen för skridskoåkning. Linjer beräknas komma till senare under veckan. Använd kalenderfunktionen under Allmänhetens tider för att ta reda på när du kan åka skridskor på bandyplanen.

Under allmänhetens tider får vem som helst besöka våra anläggningar utan att boka tid. Under den tiden är alla välkomna. För att se vilka tider som är öppna för allmänheten under olika dagar, se Allmänhetens tider och använd kalenderfunktionen. Öppettiderna kan ändras från vecka till vecka så se till att kolla kalendern.

När öppnar övriga isbanor?

Spolning av övriga isbanor startar från och med 1 december, men räkna inte med att isen är åkbar förrän efter jul, då kylan har blivit mer ihållande. Det är totalt 50 isar som ska spolas och alla kan inte vara klara samtidigt – vi jobbar på och försöker sprida vilka isar som blir klar först mellan olika stadsdelar för att det ska bli så jämlikt som möjligt. Om inte isen nära dig preparerats ännu kan du alltid åka utomhus och inomhus på Nolia eller på Winpos Arena under allmänhetens tider.

Varför kan Nolias bandyplan öppna tidigare?

Isen på Nolias bandyplan görs på konstgjort sätt och kan därför öppna betydligt tidigare än de andra isbanorna som består av naturis.

Konstgjord is görs på följande sätt:

Planen på Nolia dränks i i vatten så ytlagret täcker konstgräset, detta görs med traktor och spolvagn. Därefter sätter man på kylmaskinen och spolar isen kontinuerligt för att få ner vatten till kylslingorna och skapa en stabil grund. När planen hårdnat kan man fylla på med mer vatten i den mån kylmaskinen klarar av att kyla vattenmängderna. När gräset är täckt och isen ordentligt frusen kan bandymaskinen jämna till isen inför linjemålning som är nästa steg. Sist lägger man några tunna lager kallt vatten i omgångar för att täcka de målade linjerna, sedan är isen redo!

Sidan publicerades