Rallybil på Red Barn Arena i Umeå

Foto: Fredrik Larsson

Dags för Rally Sweden igen

15–18 februari är Umeå för tredje gången värdstad för VM-tävlingen Rally Sweden. Utöver tusentals besökare kommer miljontals TV-tittare över hela världen att följa tävlingarna, som är Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang. Välkommen att följa rallyt!

Polisen och arrangören uppmärksammar rallybesökare på att det gäller väskförbud på Red Barn Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tävlingarna inom WRC genomförs på 13 olika platser runt om i världen och tävlingen i Umeå är unik då det är det enda utpräglade vinterrallyt i tävlingen. Förutsättningarna för ett VM-rally är riktigt bra med mycket snö. Det stundtals kalla vädret ska dessutom förhoppningsvis ge stabilt underlag på vägarna.

Arrangörerna WRC och Svenska bilsportförbundet har valt att förlägga rally-VM i Umeå i ytterligare tre år, vilket skapar möjligheter att bygga vidare på detta familjeevenemang.

Oavsett om du bor i Umeå eller om du besöker Umeå för första gången så är det viktigt att veta hur du tar dig runt. Det går många bussar till rallyts olika områden med utgångspunkt från Vasaplan nära Rådhustorget. Tar du bilen är det viktigt att vara i tid för att hitta parkering.

Tänk också på att rallyt finns nästan mitt i stan. Det tar inte mer än fem minuter med cykel från centrum till arenaområdet och Red Barn Arena.

För att minska trafiken i staden och göra det lättare för dig som ska ta dig runt under Rally Sweden finns extra många bussar som trafikerar under rallydagarna.

Fakta, Rally-VM 2023 i Umeå

  • Besökare från över 40 nationaliteter på plats i Umeå
  • Turistekonomisk omsättning på över 120 miljoner kronor
  • 5 miljoner kronor till det lokala föreningslivet betalas ut för 2023
  • 54 miljoner tv-tittare internationellt
  • Medier i 65 länder har skrivit om Umeå och rally.
  • Umeå och rally har omnämnts i medier med en räckvidd på 285 miljoner läsare.
  • Räckvidd på 35 miljoner användare i sociala medier
  • 284 omnämnanden om Umeå och rally i svenska tryckta medier och 95 i svensk radio och TV
Sidan publicerades