Litet barn med hjälm som åker skrana nedför en pulkabacka, mamma sitter bakom.

Håll igång utomhus under vintern

Umeå är en riktig vinterstad som bjuder på både fartfyllda och roliga vinteraktiviteter. Här på umea.se får du tips på bra aktiviteter.

Snöra på dig skridskorna

Snöra på dig skridskorna och besök någon av våra många isbanor eller ishallar. På både Winpos arena och på Nolia finns tider för allmänhetens åkning.

När ismaskiner åker ut på planen är det viktigt att du helt kliver av isen. Annars kan inte föraren preparera isen ordentligt.

Isbanor

Allmänhetens tider

Susa ner för backen

Hela familjen kan roa sig genom att besöka en av många pulkabackar. Bräntberget och i Bräntebacken i Holmsund är lite större pulkabackar där det också finns grillplatser. Mindre pulkabackar finns bland annat i museibacken, på Mariehemsängarna, vid Hamptjärnsstugan, Ersboda äventyrslek och äventyrslekplatsen på Tomtebo.

I Bräntbergsbacken finns också bland annat big-jumps, rails och allmänna åkytor för både stora och små slalom- eller snowboardåkare.

Öppettider och information finns på UHSK:s webbplats Länk till annan webbplats..

Ombergsbacken i Holmsund, en skidbacke med släplift, har öppet under sportlovet, 2–10 mars, alla dagar klockan 10–14. Liftkort kostar 30 kr och betalas med Swish. Omberget går också att boka för en rolig dag med klassen, kompisgänget eller laget.

Ombergsbacken i Holmsund

Prova ett nytt skidspår

Valla dina klassiska längdskidor eller skateskidor och ta en tur på ett av många skidspår i kommunen – kanske kan du prova ett skidspår som är nytt för dig?

Skidspåren i Stadsliden, på Mariehemsängarna och på Nydala prepareras även de röda dagarna under jul och nyår.

Skidåkning och skidspår

Testa äventyrsstigen på Nydala i snö

Äventyrsstigen är en 800 meter lång skogsled som börjar och slutar i anslutning till Kärleksvikens badplats vid Nydalasjön. Längs stigen finns elva utmaningar av varierande karaktär och svårighetsgrad. Stigen är anpassad för barn från 6 år. Stigen underhålls inte vintertid men brukar ändå vara välbesökt och upptrampad.

Värm dig vid en brasa

Under vintern kör vi ut ved till Bräntberget och till Hamptjärnsstugan. Eftersom det är många som vistas utomhus kan veden förstås ta slut, därför kan det vara bra att ta med sig egen för att vara säker. Förbered dig också på att du kan behöva ta hem dina sopor om det inte finns utställda sopkorgar.

Längs Tavelsjöleden finns det några ställen med stockar, klyvbod och såg där du själv kan klyva den ved du behöver.

Spring på bana i friidrottshallen

Vill du ändå söka dig inomhus kan du springa på bana i friidrottshallen på Nolia under allmänhetens tider.

Tiderna för allmänheten varierar, se allmänhetens tider

Sidan publicerades