Kommunen har tagit över fisket i Nydalasjön

Från och med maj tar Umeå kommun över fiskekortet i Nydalasjön då avtalet med föreningen SFK Blåknuten upphört. Det innebär att det inte kommer att sättas ut någon fisk i år, men även att fiskekort i Nydalasjön kommer att vara kostnadsfritt för tillfället.

Om fiskevattnet kommer att arrenderas ut till en ny förening eller om Umeå kommun kommer att fortsätta förvalta det är ännu inte klart.

– Om kommunen fortsätter att förvalta fiskevattnet är det inte troligt att fisk kommer att sättas ut. Vårt uppdrag är snarare bland annat fiskevård samt att stötta och samverka med fiskeföreningar, säger Anders Linder, verksamhetschef för driften på fritidsförvaltningen.

Eftersom det inte kommer att sättas ut någon fisk kommer fiskekortet för tillfället att vara kostnadsfritt från maj tills annat beslutas. Om fisket kommer att fortsätta vara kostnadsfritt i kommunens regi är något som fritidsnämnden kommer att ta ställning till.

Fiskekort och regler gäller

Den som vill fiska behöver lösa ett kostnadsfritt fiskekort. Fiskekortet heter Umeå stadsfiske - Umeälven och löses digitalt på fiskekort.se. Kortet gäller för tillfället alltså både för Nydalasjön samt för Umeälvens fiskeområde i Umeälven.

Lös fiskekort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (fiskekort.se)

Alla som fiskar måste ändå se över fiskereglerna som gäller för just det fiskevatten man tänkt besöka då det exempelvis kan finnas fredade perioder under året då fiske är förbjudet eller att det finns en begränsning i storleken på fisken som tas upp.

Mer information

Sidan publicerades