Nydala konstsnöspår är öppet

Från och med lördag 18 november är konstsnöspåret på Nydala öppet för skidåkning. Sparad snö har körts ut och hela slingan på 2,1 km är preparerad utan snökanoner. Spåret är avgiftsbelagt och du köper kort via IFK Umeå.

Prenumerera på spårstatus

Varje vecka uppdateras sidan Skidåkning, skidbackar med aktuell information om läget för Umeå kommuns skidspår. Du kan prenumerera för att få en notis via mejl när sidan är uppdaterad.

Som vanligt kan du också prenumerera på att få sms-aviseringar när något av dina favoritspår eller din favoritisbana är preparerad. Alternativt kan du ladda ner fritidsappen där det också går att hitta aktuell information. Sök på "fritidsappen" i Google Play eller AppStore.

Kan man åka i spåret med draghund?

För att få åka skidor med draghund krävs det att du har gått kurs och tagit grönt kort, kontakta någon av Umeås hundklubbar för mer information. Dessutom behöver du följa dessa regler som gäller i alla spår för åkning med hund; åkning sker på skateytan och inte i de klassiska spåren, hunden ska vara kopplad, plocka upp om hunden bajsar.

Detta gäller för Nydala konstsnöspår om du har grönt kort:

  • Hundar är tillåtna i spåret måndag och onsdag, klockan 19.30–23.00, samt fredag och söndag, klockan 18.30–23.00. När fler skidspår öppnar under säsongen så gäller: Hundar är tillåtna i spåret förutom tisdagar och torsdagar, klockan 18–20.

Har du inte grönt kort kan du träna i dessa skidspår när de har blivit spårade:

  • Nydala hundspår (dagsljus). Hundar är tillåtna i spåret hela dygnet, alla dagar.
  • Forslundaängarna. Hundar är tillåtna i spåret hela dygnet.

Åk skridskor på Nolias bandybana

Även Nolias bandybana har öppnat för säsongen, så passa på att åka skridskor på Allmänhetens tider.

Sidan publicerades