Prova ett nytt skidspår på Forslundaängarna

Under vintersäsongen 2022/2023 dras ett nytt skidspår över Forslundaängarna på prov. Samtidigt slutar Rödbergets elljusspår att prepareras, det kommer enbart att packas för vinterpromenader. Efter säsongen så görs en utvärdering.

Spåret på Rödberget har använts sparsamt de senaste säsongerna av skidåkare. Däremot har spåret använts mycket för promenader, gärna med hund.

– Vi har inte möjlighet att preparera ännu ett skidspår, därför testar vi nu att enbart packa Rödbergets elljusspår för att de som vill promenera ska kunna fortsätta göra det. Samtidigt så hoppas vi på att fler skidåkare testar våra nya spår på Forslundaängarna. Blir det lyckat så kommer spåret att bli permanent från och med nästa år, säger Elisabeth Lundman, enhetschef drift, Fritidsförvaltningen.

På Forslundaängarna dras under säsongen två dagspår, 2,1 km samt 3,9 km. Det går att kliva på spåret på flera ställen, exempelvis kan du parkera längs Rödbergsvägen och kliva på spåret där eller längst ned vid Kabelvägen. Om spåret blir populärt så kommer det att planeras för en spårcentral och parkeringsplats.

Vad tycker du?

De nya spåren på Forslundaängarna görs på prov i år för att se om intresset finns. Dela gärna din åsikt med oss om du testat något av spåren på Forslundaängarna eller om du är en av de som använder Rödbergets elljusspår.

Sidan publicerades