Rally kör förbi åskådare ute i skogen.

Foto: Rally Sweden/McKlein

Tack för en strålande rallyvecka

Umeå och Västerbotten visade sig från sin bästa sida under rallyveckan 2023. Häftiga tävlingar med en glad publik, sol, blå himmel och ett vackert snölandskap kablades ut till 120 miljoner tv-tittare över hela världen. Dessutom fick Umeå massor av besökare från både när och fjärran.

– Vi har verkligen haft en fantastisk rallyvecka. Fina tävlingar, vackert väder och ett stort engagemang från föreningsliv och näringsliv som har ställt upp för att skapa den här vinterfesten i Umeå. Ett stort och varmt tack till alla Umeåbor och till Rally Sweden som gjorde detta möjligt. Nu laddar vi om och ser fram emot ett nytt race 2024, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Rally Sweden är Sveriges största återkommande evenemang. Under årets rallyvecka har inte mindre än 2 500 volontärer varit involverade på olika sätt, utöver 500 personer som Rally Sweden har i sin organisation. Dessutom har rallyt samarbetat med över 200 markägare, med samebyar och flera andra intressenter. Till det kommer besöksnäringen med hotell och restauranger, men även butiker och leverantörer av olika slag som har förberett och skruvat upp tempot under rallyveckan.

Hans Lindberg lyfter också engagemanget från kommunala verksamheter och inte minst skolan där gymnasieelever i sin utbildning har haft möjlighet att tillsammans med olika företag skapa och utveckla de anläggningar som användes under tävlingarna, tuill exempel de som mötte publiken vid Red Barn Arena.

– Engagemang och samarbete mellan olika aktörer är oerhört viktigt. Det är en nyckel för att vi som kommun ska kunna ta emot ett så här stort evenemang. Samtidigt är det en styrka som gör att vi kan behålla våra höga ambitioner, och säkerställa och driva utveckling när det gäller hållbarhet för stora evenemang ur ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, säger Hans Lindberg.

Rally Sweden körs i Umeå även 2024, exakt datum släpps senare.

Foto: Rally Sweden/McKlein

Sidan publicerades