Innebandyspelare i Thorengruppen jublar över seger i SM

Foto: Tomas Brandt Wangel

Thorengruppen svenska mästare igen

Nu är det klart. Thorengruppen från Umeå vinner SM-guld i innebandy, och det för tredje året i rad.

Thorengruppen och Pixbo har mötts i grundserien vid två tillfällen, vilka resulterade i var sin seger för de båda lagen. Efter två raka finalförluster mot just Thorengruppen suktade Pixbo efter revansch. Men det slutade alltså ännu en gång med seger för Umeålaget, med siffrorna 4-3.

– De har gjort ett otroligt bra jobb. Vid dessa tillfällen är man är lite extra stolt över att komma från Umeå, säger Stefan Hildingsson, fritidsdirektör, Umeå kommun.

Thorengruppen har haft en stark säsong med sex raka segrar i slutspelet och finalsegern i Avicii Arena i Stockholm innebär att laget fortsätter vara regerande mästare i innebandy. Utöver dagens SM-guld tog laget även hem segern i Champions Cup så sent som i januari i år.

– Det är väldigt roligt att laget fortsätter ta hem titlar, de uppvisar en stabilitet och har kvaliteter som är imponerande. Dessutom är laget ett kvitto på att Umeå har lyckats med sina satsningar i idrott och är en av Sveriges ledande idrottsstäder, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

Utöver SM-framgångarna har också lagets Maja Viström i år fått Anna Wijkpriset för första gången som årets center och Emilie Wibron har, för andra året i rad, utsetts till årets forward av tränarkåren i SSL.

Sidan publicerades