Bryggor används till SM-veckan

Det kommer att behövas ett flertal bryggor under SM-tävlingarna för kanotpolo och beachvattenpolo vid Bölesholmarna under SM-veckan. Detta innebär att Nydala och Stöcksjöbadet kommer att få sina bryggor utplacerade senare än vanligt.

Under SM-veckan 27 juni till 2 juli kommer tävlande i 25 olika idrotter att göra upp om medaljerna i svenskt mästerskap. Kanotpolo och beachvattenpolo kommer att hålla till vid Bölesholmarna, där ett flertal bryggor kommer att krävas för att tävlingsarenorna ska hålla nationell tävlingsstandard. Detta innebär att bryggorna runt Nydalasjön (Kanotbryggan, Kyrkstugan, Olle fiskare, Hällan och Mariestrand) kommer att sättas ut senare än vanligt. Detsamma gäller för bryggan vid Stöcksjöbadet. Bryggorna kommer att förflyttas till sin ordinarie plats under vecka 27 och 28.

Även gästbryggan i centrum används för SM-tävlingar

Gästbryggan i centrum brukar vanligtvis läggas ut i början av juni när vattenflödet i älven återgått till normal nivå. Under SM-veckan kommer bryggan att nyttjas för tävlingen aquabike, som kommer att genomföras mellan Tegsbron och Kyrkbron. Detta innebär att bryggan inte kommer att kunna användas som vanligt för privatpersoner främst under fredag 30 juni och lördag 1 juli.

Sidan publicerades