Instruktion för att boka seniorträning

1. Tryck på anmälningsknappen på www.umea.se/hemgardens bad där det står Hitta tider och boka träning. Boka träningspass. Du skickas vidare till bokningssidan.

2. Klicka på Boka i rutan Hemgården Gruppträning & Seniorsatsningen. Om du istället vill boka gymintroduktion eller gyminstruktion klickar du på Boka i rutan Hemgården Gymintroduktion & gyminstruktion.

3. Du kommer nu in i kalendern med de träningspass och gymtider som vi erbjuder. Byt datum eller klicka på pilarna för att ta dig till den dag du vill boka. Du kan också välja om du vill se en dag i taget eller en hel vecka framåt. Passen går att boka tidigast klockan 12.00, sju dagar innan passet.

Passen i schemat kan ha olika färger. Läs mer om vad det innebär längst ner på den här sidan.

Bilderna härifrån och framåt kommer endast att visa hur du bokar gruppträning men bokningen av gymintroduktion och gyminstruktion fungerar på samma sätt.

4. Klicka på det pass du vill boka i veckoschemat och klicka sen i Boka i rutan som kommer upp. Ser du bara en dags träningspass klickar du istället på Boka till höger om passet.

5. När du klickar på boka-knappen kommer det upp en ruta där du ska logga in. Om det är första gången du gör en bokning på någon av kommunens badanläggningar (förutom Hemgårdens bad och gym finns också Navet, Storsjöhallen, Sävar simhall och Vallabadet) behöver du registrera en profil genom att klicka på Registrera dig.

6. Välj anläggning Navet (eftersom Hemgården använder sig av Navets bokningssystem) och fyll i ditt personnummer enligt ÅÅMMDD-NNNN. Klicka sedan på den blå knappen Bekräfta.

7. Om du i steget innan fyllt i personnummer kommer namn och adress redan vara ifyllt med hjälp av personuppslagning. Du behöver däremot fylla i din e-postadress och mobilnummer i det här steget. Du måste också välja ett lösenord.

7. Gå sedan ner till rubriken Villkor och och kryssa i rutorna till de utskick du samtycker till att få, de är valfria. Läs igenom och godkänn registreringsvillkoren. Knappen Bekräfta ska nu ha blivit klarblå, klicka på den. Du är nu inbokad på passet. Du kan också se att du är inbokad genom att passet i kalendern har ändrat färg till grön.

9. Nästa gång du loggar in behöver du bara fylla i ditt användarnamn (din e-postadress eller ditt kundnummer) och lösenordet du valt vid registrering. Om personal på Hemgården skapat din profil blir ditt lösenord automatiskt dina sex första siffror i personnumret. När du fyllt i båda fälten klickar du på den blå knappen Logga in.

Vad betyder de olika färgerna på passen i schemat?

Passen i schemat kan ha olika färger.

  • Blått: Passet är bokningsbart och det finns ordinarie platser kvar.
  • Gult: Passet är bokningsbarn men ordinarie platser är slut. Du kan boka en reservplats.
  • Rött: Passet är inställt och går inte att boka.

Om passets ordinarie platser är fullbokade kan du istället boka en reservplats. Vid avbokningar från ordinarie deltagarlista fylls passet på från reservlistan. Om du flyttas från reservlistan till en ordinarie plats får du ett sms eller mejl när du fått en plats på passet, dock senast två timmar innan passet börjar.

Sidan publicerades