Information med anledning av coronaviruset

Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. Från och med 1 juni tas de regionala skärpta restriktionerna bort, det innebär bland annat att Fritidsförvaltningens inomhuslokaler kommer att bli bokningsbara för allmänheten. Inomhusbaden Navet, Storsjöhallen, Sävar simhall och Vallabadet håller fortsatt stängt under sommaren men öppnar upp gymverksamheten från 1 juni. Från 15 juli behöver gymbesök inte förbokas det är dock fortfarande viktigt att det inte skapas trängsel och vi alla fortsätter hålla avstånd.

Utebaden öppnar i juni

Kommunens tempererade utomhusbad Umelagun, Vallabadet och Obbolabadet öppnar under vecka 23 och 24. Umelagun öppnar lördag 12 juni, Vallabadet och Obbolabadet öppnar onsdag 16 juni. Baden kommer fokusera på aktiviteter utomhus under sommaren. 22 augusti stänger Umeå kommuns utebad och då planeras inomhusbaden att öppna upp utifrån de restriktioner som gäller då.

Träna tryggt och säkert

På Storsjöhallen öppnar gym inomhus och gruppträning utomhus upp för bokade besökare. På Sävar simhall öppnar gymmet, även det för bokade besökare. Från 15 juli behöver gymbesök inte förbokas. Vi har gjort noggranna mätningar på alla olika utrymmen för att besökare ska kunna ha minst 10 kvm egen yta i gymmet och i angränsande lokaler. För att inte trängsel ska uppstå är omklädningsrum i anslutning till badens gym fortsatt stängda.

Samtidigt gäller vanliga restriktioner för privatpersoner: stanna hemma om du känner dig sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till andra besökare. Se också till att städa den utrustning du använt och håll dig till din bokade tid.

Automatisk frysning av kort

Vi kommer kostnadsfritt att fortsätta hålla alla kort för kunder med abonnemang frysta under sommaren med möjlighet till upptining. Undantaget är kunder med Navet+ vars kort håller speciella frysningsvillkor.

Du som har motionskort via Umeå kommun har inget löneavdrag under sommaren. Om du önskar att börja använda ditt motionskort så kan du starta upp det genom att göra en ansökan (skicka in en ansökan i Ärendeportal, personalfrågor och lön: Beställning motionskort).

Har du frågor, kontakta respektive badanläggning.

För dig med friskvård på recept (FAR)

Du som har friskvård på recept (FAR) kan fortsätta att träna på utebaden i sommar. Kontakta din anläggning för att veta hur du kan besöka oss. Vid besök ska intyg uppvisas.

Starta din träning

Om du vill nyttja erbjudandet att träna under sommaren behöver du göra följande:

  1. Mejla din anläggning med information om vilket datum du vill tina upp ditt frysta träningskort. Motionskort startas upp via intranätet (skicka in en ansökan i Ärendeportal, personalfrågor och lön: Beställning motionskort).
  2. Visa ditt kort i läsaren vid gymdörren när du går in i gymmet. För att träna krävs giltigt gym-,  guld- eller motionskort.

Tips på annan fysisk aktivitet

Vi vill såklart att du fortsättningsvis ska kunna träna under denna speciella period, därför kommer här några snabba tips till att hålla igång:

  • Ta en promenad eller joggingtur med en vän i lurarna.
  • Gå till lekparken med ditt barn och försök härma allt vad barnet gör.
  • Gör pausgympa med familjen. Starta lite musik och låt var och en i familjen välja en övning, kör respektive övning i en minut. Gör gärna flera varv och utmana varandra i svåra, knepiga eller roliga övningar. Det här går förstås också att göra digitalt om du har familj eller vänner på distans.
  • Testa en digital rörelserunda eller ett av alla våra digitala träningspass. Läs om att träna hemma.

På webbsidan Aktiv fritid finns fler tips på aktiviteter att göra både utomhus och digitalt hemifrån.

Sidan publicerades