Information med anledning av coronaviruset

Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. I slutet av februari infördes skärpta rekommendationer i Västerbotten som ett komplement till de nationella råden. Dessa förlängs nu till och med 23 maj. I linje med regionens beslut väljer Fritidsförvaltningen att fortsätta hålla inomhus- och badanläggningar, inklusive gym, gruppträning och restauranger stängda. Bakgrunden är det fortsatt höga antalet nya fall av covid-19 och dess påverkan på sjukvården.

Vi kommer, enligt Folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer, att göra undantag för skolornas simundervisning, föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2002 eller senare samt för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet, som får fortsätta sin verksamhet.

Automatisk frysning av kort

Vi kommer kostnadsfritt att frysa alla kort för kunder med abonnemang till och med 23 maj. Vid eventuell förändring kommer vi att kontakta berörda kunder.

Undantaget är kunder med Navet+ som kan frysa sitt kort till och med 30 april.

Du som har motionskort via Umeå kommun har inget löneavdrag för den period som din anläggning är stängd.

Har du frågor, kontakta respektive badanläggning.

För dig med friskvård på recept (FAR)

Du som har friskvård på recept (FAR) kan fortsätta att träna på våra anläggningar. Kontakta din anläggning för att veta hur du kan besöka oss. Vid besök ska intyg uppvisas.

Tips på fysisk aktivitet

Vi vill såklart att du fortsättningsvis ska kunna träna under denna speciella period, därför kommer här några snabba tips till att hålla igång:

  • Ta en promenad eller joggingtur med en vän i lurarna.
  • Gå till lekparken med ditt barn och försök härma allt vad barnet gör.
  • Gör pausgympa med familjen. Starta lite musik och låt var och en i familjen välja en övning, kör respektive övning i en minut. Gör gärna flera varv och utmana varandra i svåra, knepiga eller roliga övningar. Det här går förstås också att göra digitalt om du har familj eller vänner på distans.
  • Testa en digital rörelserunda eller ett av alla våra digitala träningspass. Läs om att träna hemma.

På webbsidan Aktiv fritid finns fler tips på aktiviteter att göra både utomhus och digitalt hemifrån.

Sidan publicerades