Konst

Är du nyfiken på konst? Konstverksamheten arbetar för att ge upplevelser, väcka nyfikenhet och fördjupa kunskapen om konst!

Umeå konsthall, placerad i kulturhuset Väven, är en av våra mötesplatser med fokus på samtidskonst. Här kan du som besökare ta del av bredden inom bild- och formområdet genom utställningar, visningar och annan programverksamhet. Alltid med fri entré.

Du kan också möta konsten i kommunens olika byggnader och verksamheter, såväl inomhus som utomhus. Verken ingår i vår gemensamma konstsamling och gestaltar miljön i exempelvis parkområden, skolkorridorer och seniorboenden. Samlingen grundar sig i en demokratisk tanke om att tillgängliggöra konst för alla i sin vardagliga livsmiljö. Välkommen att upptäcka konsten mitt ibland oss!

Här på konstverksamhetens webbsidor kan du läsa mer om hur vi arbetar och vad vi kan erbjuda dig.

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om konst? Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter. Läs mer om behandling av din mejladress och dina rättigheter: www.umea.se/prenumerationbehandling

Hantera prenumeration
Sidan publicerades www.umea.se/konst