Vy från Järnvägstorget i Umeå där konstvandring "Motion Portals" startar.

Konstvandring "Motion Portals" med dansfilmer startar på Järnvägstorget.

Platser kvar på konstvandring fredagar

Välkommen att följa med på en vandring där vi upplever fem konstverk utomhus med var sitt digitalt dansverk till! De korta platsspecifika dansfilmerna är gjorda i samarbete med Norrdans. De ingår i dansprojektet ”Motion Portals” som alla kan ta del av när som helst med hjälp av sin mobiltelefon.

Visningen sker på svenska med vår konstpedagog och beräknas ta cirka 1,5 timme. Du får veta mer om konstverken på plats och kan sen titta på dansfilmen som hör till i din egen mobil. Det är kostnadsfritt och vi har begränsat antal platser till max. 8 personer (inklusive guide), se nedan hur du anmäler dig. Om vädret blir dåligt ställer vi in, vilket meddelas via mail samma dag.

Konstverken som ingår är: ”Grön Eld” på Järnvägstorget (Vicke Lindstrand), ”Lev!” gångtunneln vid järnvägsstationen (FA+/Ingrid Falk och Gustavo Aguerre), ”Laddningsplats för ljushuvuden” på Operaplan (Mikael Richter), ”Constructing a New World” i Årstidernas park (Jacob Dahlgren) och ”Julia” vid konstnärligt campus (Jaume Plensa).

Samlingsplats:
Vid konstverket ”Grön Eld” på Järnvägstorget
När:
Fredagar 28 maj samt 4, 11 och 18 juni
Tid:
Klockan 13.00–14.30 ca.
Anmälan:
Endast via Visningar och pedagogiskt program - Umeå kommun (umea.se)länk till annan webbplats

Viktigt: För att kunna uppleva dansfilmerna på plats, behöver du ta med en mobiltelefon med en app som kan skanna av QR-koderna vid varje konstverk. Prova gärna innan att allt funkar! Vi kommer tyvärr inte att kunna ge teknisk support på plats.

Sidan publicerades