Fotografer: Magnus Sjögren och Micael Norberg

Konstnärssamtal och bokrelease

Välkommen till Umeå konsthall och ett samtal mellan konstnärerna Micael Norberg och Gerd Aurell! Micael Norberg är just nu aktuell med sin utställning ”Anteckningar från Benidorm” som visas fram till och med den 21 januari 2024. I samband med utställningen släpper Norberg sin tredje bok med samma namn som utställningen. Hör mer om boken, utställningen och Micael Norbergs konstnärskap.

Datum: Tisdag den 28 november 2023
Tid: Klockan 18.00-19.00
Plats: Umeå konsthall, plan 3 i Väven
Språk: Svenska
Ingen anmälan, alla välkomna!

 

Om konstnärerna

Micael Norberg utforskar i sitt konstnärliga arbete ämnen nära sin person. På gränsen mellan det personliga och privata. Hans arbete och metoder skulle kunna ses som dokumentära och gestaltas genom exempelvis foto, text och video. De är ofta metaforer och beskrivningar som kan tolkas och förstås på mer än en nivå. Här kan du läsa mer om Norbergs pågående utställning. Öppnas i nytt fönster.

Gerd Aurell är yrkesverksam konstnär och lektor vid Konsthögskolan i Umeå. I sin konst arbetar hon ofta med teckning i olika former och har länge intresserat sig för tecknandet som performativ handling. Hon är också engagerad i det konstnärsdrivna galleriet Verkligheten i Umeå.

Kontakt

Åsa Adolfsson
konstpedagog, programansvarig

090 - 16 53 74
070 - 615 86 63

asa.adolfsson@umea.se

Sidan publicerades