Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Foto: Hendrik Zeitler. Performance med Eddie Mio Larson, Göteborgs konsthall 2021

Performance av Conny Karlsson Lundgren under Pride i Väven

"Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)", en performanceföreställning av konstnären och koreografen Conny Karlsson Lundgren, visas i Umeå konsthall under Pride i Väven. Föreställningarna visas vid tre tillfällen och är kostnadsfria. Varmt välkomna!

Vi känner böjelse för smekningar av män (Göteborgsaffären)

Performance ca 40 min

Konstnär/koreograf: Conny Karlsson Lundgren
Aktör: Eddie Mio Larson
Språk: Svenska

Datum/tid:
29 september, klockan 12:00 samt klockan 16:00
30 september, klockan 15:00

Plats: Umeå konsthall, plan 3 i Väven
Biljetter: Gratisbiljetter finns att hämta i Kulturreceptionen i Väven från och med 11 september. Du kan även ringa och boka biljetter på 090-16 33 10. Begränsat antal platser.
Arrangörer: Ett samarbete mellan Umeå konsthall och Vita kuben

 

Om föreställningen
Denna performance skapad av konstnären/koreografen Conny Karlsson Lundgren bygger på en ökänd rättegång i slutet av 1930-talet mot en krets homosexuella män i Göteborg. Föreställningen innehåller utdrag ur förhören, levererade av dansaren Eddie Mio Larson i en koreograferad dialog med en samling erotiska bilder som hittats hos en av männen som stod inför rätta.

Som en del av verket ingår även en ny version av Jazzgossen, en edit av Karl Gerhards kuplett från 1922 av duon [inaudible] som bygger på samplingar och filtrerade ljud från originalet. Jazzgossen beskrev tidigt en subkultur med män som använder feminint kodade uttryck och den populära sången kan tänkas ha spelats flitigt under kretsens många danskvällar.

Med hjälp av film, text, bild och arkivdokument korsar konstnären Conny Karlsson Lundgrens verk gränserna mellan sociala, politiska och privata identiteter. Karlsson Lundgren är baserad i Stockholm och Hoby Mosse. Han arbetar med Sveriges första hbtqi+monument som planeras stå färdigt i Göteborg 2023 och har en stor övergripande soloutställning på Bonniers konsthall i Stockholm 2024.

 

Kontakt

Åsa Adolfsson
Konstpedagog
090 - 16 53 74
åsa.adolfsson@umea.se

Sidan publicerades