Foto: Imri Sandström

UMEQUEER performance av Imri Sandström

Välkommen till Pride i Väven och konstnären Imri Sandströms performance! UMEQUEER är en karta över platsspecifika queera minnen från Umeå, en väv av anonyma röster. Verket är en komposition över gemenskap och plats, denna gemenskaps olikheter och egenheter – en kraft, ett alltid oavslutat ”oss” som har genomsyrat Umeå. Det är en hyllning till det myller av röster, minnen, erfarenheter och kopplingar som är så mycket större och alltid, alltid rör på sig.

Imri Sandström är konstnär och forskare. Hon arbetar med text, bild och ljud ofta utifrån områden som historia, språk och performativitet. 2019 doktorerade hon i konstnärlig forskning inom fältet litterär gestaltning. Programmet arrangeras av Umeå stadsbibliotek i samarbete med Umeå konsthall och Vita kuben.

Torsdag 29 september, klockan 18.00
Öppna foajén (i café Fika), plan 1 i Väven

Medverkande: Imri Sandström, Kajsa Poidnak och Louise Ölund

Fri entré, ingen biljett krävs. Varmt välkommen!

Mer information

Arrangemanget är en del av Pride i Väven 2022. Umeå fyller 400 år, RFSL Umeå fyller 50 år och Umeå stads­biblioteks HBTQ-satsning Regnbågsbiblioteket fyller 10 år. Vi passar därför på att uppmärksamma Umeås queera historia under årets Pride.

Läs om vad som händer under Pride i Väven 2022 Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades