Äldre man håller upp en mobil för ansiktet.

Prova på videomöte med Jitsi Meet

Har du hört talas om videosamtal och videomöte men inte provat på det själv ännu? Är du intresserad och vill lära dig mer? Videosamtal och videomöten ett bra sätt att både hålla kontakt med nära och kära och att vara aktiv i föreningslivet och ta del av kurser och kulturarrangemang.

Umeå kommuns folkbibliotek och projektet Stärkta bibliotek med stöd av Kulturrådet vill med denna inbjudan erbjuda en gratis kurs ”Prova på videomöte med Jitsi Meet”. Kursen är uppdelad i två steg.
Till att börja med blir du inbjuden att delta i ett kortare videosamtal med en handledare, där du och handledaren går igenom de grundläggande funktionerna i Jitsi Meet; hur man stänger av och på mikrofon och kamera, använder chattfunktionen, räcker upp handen för att få ordet i ett möte och annat som kan vara bra att kunna.

Nästa steg är att du blir inbjuden till ett större videomöte med övriga som också har haft enskilda möten med handledare – så alla i mötet är nybörjare på det här. Vill du sedan gå vidare och prova på att skapa ett eget möte och bjuda in till så finns vi handledare tillgängliga för det.

Anmälan

Information om kursen och vilka tider du kan välja på , 134.8 kB, öppnas i nytt fönster. (pdf)

  • Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Annika Eriksson på Umeå stadsbibliotek: annika.eriksson.2@umea.se.
  • Ange önskemål om vilken dag och tid du vill ha ditt enskilda möte.

Tidigare kurser har blivit fullbokade snabbt så tveka inte, ta chansen!

Sidan publicerades