Norrdans © Foto: Lia Jacobi

Norrdans © Foto: Lia Jacobi

Vilket konstintresse, HELT fullbokat.

Vad roligt att intresset för de guidade konstvandringarna längs älven varit så stort. Konstpedagog Åsa Adolfsson har lång kö på de redan bokade platserna, men det finns många fler alternativ att få ta del av den offentliga konsten i stan - i år också med inslag av dans!

En vandring där vi upplever fem konstverk utomhus med var sitt digitalt dansverk till.
De korta platsspecifika dansfilmerna är gjorda i samarbete med Norrdans.
De ingår i dansprojektet ”Motion Portals” som alla kan ta del av från och med den 7 maj. Läs gärna mer om projektet via länken till Norrdans hemsida: Motion Portals - Norrdanslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Konstverken som ingår i Umeå är: ”Grön Eld” (Vicke Lindstrand), ”Lev!” (FA+/Ingrid Falk och Gustavo Aguerre), ”Laddningsplats för ljushuvuden” (Mikael Richter), ”Constructing a New World” (Jacob Dahlgren) och ”Julia” (Jaume Plensa).

Samlingsplats: Vid konstverket ”Grön Eld” på Järnvägstorget
När: Fredagar
Tid: Klockan 13.00 - 14.30

Viktigt: För att kunna uppleva dansfilmerna på plats, behöver du ta med en mobiltelefon med en app som kan skanna av QR-koderna som finns vid varje konstverk. Vi kommer inte att kunna ge teknisk support på plats.

Här kan du läsa om alla visningar och vandringar i sommar och hur du anmäler dig länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Sidan publicerades