T-shirt med text #metoo och datum på rosa plysch

Foto: Fredrik Larsson

Besök utställning om #metoo

Se utställningen #metoo på Kvinnohistoriskt museum i Väven. Det är en utställning om alla som var med – som agerade, reagerade, förändrade arbetsplatser, samlade berättelser, påverkade politiken och gick ut på gator och torg.

Berättelserna och vittnesmålen som delades under #metoo blev starten för en rörelse, av många kallad en revolution. Det här är en utställning om den rörelsen – men också om framtiden.

På plexiglas hängande från taket kan du ta del av videos och inlägg från sociala medier från #metoorörelsen med bland annat Bianca Kronlöf, Emma Knyckare, Fatta!, Förtalskassan, Liselotte Wajstedt, RFSL, Niejda, Sáminuorra, Samordningen metoouppropen och #metoosweden. Plexiglasen är transparenta och är en blinkning till rörelsens synliggörande av maktstrukturer.

I videor kan du också ta del av tankar av genusforskaren Hillevi Ganetz som har analyserat rörelsen och Kantar/Sifo som genom trakasseribarometern har följt upp #metoo på arbetsplatser.

I utställningen tar framtiden och samtalen plats. Här kan du läsa reflektioner och tankar om hur vi tar #metoo vidare av Irena Pozar, Ida Östensson, Johanna Lindqvist och Yolanda Aurora Bohm Ramirez. I utställningens laddstation finns pepp-filmer om hur du kan skapa förändring. Du kan fota dig och dela ditt budskap i utställningens selfiecentral.

Mer information

Läs mer om utställningen och Kvinnohistoriskt museum: www.kvinnohistoriskt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46 A
Umeå

Läs om kommunens arbete för jämställdhet: www.umea.se/jamstalldhet

Sidan publicerades