Sommaraktiviteter med Kulturskolan

Under sommaren har Kulturskolan flera olika kurser och aktiviteter. Prova på teater, skulptur- och konstkurser, musikproduktion och öppet hus. Vissa behöver föranmälan och andra har drop-in.

Kulturskolans pedagoger kommer under sommaren besöka fritids runt om i kommunen med diverse kurser och workshops, men för allmänheten finns det också möjlighet att hitta på roliga kulturaktiviteter.

Kurser med anmälan

Kulturskolan har fler kurser i sommar. För något äldre barn har vi en konstkurs där deltagarna får skapa en stor väggmålning på temat "Hur ser livet ut för barn och unga i Umeå om 100 år?". För den som är musikintresserad har Maya Arctaedius en musikskaparworkshop. Yngre barn kan prova på teater under två helger och den som är 11–12 år kan delta i en skulpturkurs.

Öppen verksamhet

Efter år av pandemi öppnar kulturskolan åter huset för alla sommarlovslediga barnfamiljer. Under midsommarveckan har Kulturskolan Hamnmagasinet öppet 12.00–15.00. Där kan du leka i sagorummet och prova kostym i den stora teatergarderoben. I ateljén kan du göra kollage och en gång om dagen visas teaterföreställningen Labra-dabra-torium. Det är en spännande utbrytarshow i laboratoriemiljö med minst tre klädbyten, en familjeföreställning för barn från 5 år.

Välkommen!

Sidan publicerades