Anläggningar och verksamheter öppnar även för gymnasieungdomar

Från och med 8 februari öppnar idrotts- och badanläggningar upp för föreningsledd träning även för ungdomar födda 2002–2004. Fritidsgårdarna öppnar också upp för målgruppen. Fritidsnämndens ordförande har tagit beslutet.

De nya restriktionerna innebär att föreningsledd träning är tillåtet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. Föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet är även det fortsättningsvis tillåtet. Fritidsgårdarna håller delvis öppet men med begränsade öppettider och begränsat antal besökare. De har fortsättningsvis även digital verksamhet. Mer information finns på www.umea.se/unglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stängda anläggningar för övriga målgrupper

För övriga målgrupper gäller regeringens rekommendation att följa nationella allmänna råd. I dessa framgår det att anläggningar som nyttjas för idrotts- kultur- och fritidsaktiviteter håller stängt för övriga bokningar och besök fram till och med 21 februari eller till dess att nya rekommendationer kommer.

Detta gäller alltså för badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, allmänhetens tider samt möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum.

Sidan publicerades