Anläggningar och verksamheter öppnar för barn och unga

Från och med 25 januari öppnar idrotts- och badanläggningar upp för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Även fritidsgårdsverksamhet kommer att öppna successivt för ungdomar i årskurs 7–9. Fritidsnämndens ordförande har tagit beslutet.

För övriga gäller regeringens rekommendation att följa nationella allmänna råd. Det innebär att anläggningar som nyttjas för idrotts-, kultur- och fritidsaktiviteter håller stängt för övriga bokningar och besök fram till och med 7 februari eller till dess att nya rekommendationer kommer. Det gäller alltså för badanläggningar, inklusive gym och gruppträning, allmänhetens tider och möjligheten att boka inomhusidrottsanläggningar och sammanträdesrum. Fritidsgårdarna kommer däremot successivt att öppna för årskurs 7–9 under vecka 4.

Föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet fortsätter som vanligt.

Fritidsgårdar öppnar successivt

Under vecka 4 öppnar delar av fritidsgårdsverksamheten successivt för årskurs 7–9. För äldre ungdomar kommer digital verksamhet fortsätta att bedrivas. När gårdarna öppnar och i vilken omfattning meddelas på fritidsgårdarnas webbplats www.umea.se/unglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades