Vad gäller för fritidsförvaltningens verksamheter?

Från och med 15 juli avvecklar regeringen begränsningsförordningen. Det innebär att maxantalet för inomhusanläggningar kan höjas. Men, det är fortfarande viktigt vi fortsätter att hålla avstånd och inte skapar trängsel.

Detta gäller för fritidsförvaltningens verksamheter.

Badanläggningar

Under sommaren ligger fokus på utomhusanläggningarna. 22 augusti stänger utomhusbaden och förhoppningen är att då kunna påbörja öppningen av inomhusanläggningarna tryggt och säkert. Även om begränsningsförordningen tagits bort kommer det fortsättningsvis vara viktigt att kunna hålla avstånd till varandra på de ytor där det finns risk att det blir trångt, exempelvis omklädningsrum. Detta innebär att verksamheten kan komma att behöva begränsa antalet som släpps in för att successivt öka antalet. I första hand prioriteras simundervisning för skolan, därefter föreningars träning och tävling på elitnivå. Allt eftersom kommer allmänheten få tillträde.

Idrottsanläggningar och omklädningsrum

I och med att begränsningsförordningen tas bort kommer fler att kunna släppas in i kommunens idrottsanläggningar och omklädningsrum. Detta innebär även att kommunen tillåter att lokala lag använda omklädningsrummen. Däremot är det fortsatt viktigt att hålla avstånd till varandra och vara vaksam på att trängsel inte uppstår.

Sammanträdeslokaler och skollokaler

Fritidsförvaltningen kommer att ha ett begränsat antal bokningsbara sammanträdeslokaler under sommarperioden. Skollokaler för övernattning kommer att vara stängda för bokning fram till 9 augusti. Efter detta tas nytt beslut om att eventuellt öppna lokalerna för bokning.

Fritidsgårdar och ungdomens hus

Fritidsgårdarna och ungdomens hus fortsätter att fokusera på aktiviteter utomhus och online. Vid inomhusaktiviteter kommer mötesplatserna att släppa in max 50 personer. Det kan förekomma avsteg från maxantalet om det blir svårt att hålla distans.

Öppettider och maxantal hittar du på www.umea.se/unglänk till annan webbplats

Sidan publicerades