Digital rörelserunda för seniorer

I Hedlundaparken finns nu en digital rörelserunda för dig som är senior. Passa på att träna hjärnmusklerna och rör på dig samtidigt.

Rörelserundan är ett roligt och nytt sätt att röra sig på. Den passar lika bra att göra själv som i sällskap med andra. Rundan består av 13 olika stationer där du på varje station kan välja en utmaning som passar dig.

För att komma igång behöver du ta dig till Hedlundaparken. Där sitter affischer med information om rörelserundan på lite olika ställen. Vid entrén till friidrottshallen på Nolia finns den första frågan och rörelseutmaningen.

Starta rörelserundan med tre enkla steg:

  1. Ladda ner appen Tipsrundan på din smartphone.
  2. Öppna appen och scanna qr-koden du hittar på affischerna i Hedlundaparken.
  3. Skriv in din mejladress som användarnamn och sen är du igång!

Appen är gps-baserad så du kommer få upp en karta där olika rörelseutmaningar och frågor är digitalt utplacerade. Tryck på de numrerade nålarna (1 till 13) i tur och ordning för att se riktningen till nästa plats. På varje station kan du välja en utmaning som känns bra för dig!

Bakgrund

Rörelserundan för seniorer är skapad inom ramarna för Umeå kommuns seniorsatsning och med stöd av Change the games utvecklingsprogram för nyskapare som har rörelserikedom som kompass.

Sidan publicerades