Umelaguns bassänger en solig dag och människor som badar.

Kommunens tempererade utebad öppna

Nu är Umelagun, Obbolabadet och Vallabadet öppna för alla badsugna besökare. Baden har vidtagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning.

– Vi kommer att begränsa antalet besökare på våra bad för att minska risken för trängsel. Vi har också utsedda trängselvärdar som har som uppgift att påminna alla gäster om att hålla avstånd. Utöver detta har vi bland annat gjort markeringar på marken på platser där det kan uppstå köer. Vi har lärt oss mycket under det senaste året och har med oss erfarenheter från förra sommaren som gör att vi känner oss trygga i de åtgärder vi gör, säger Patrik Samuelsson, avdelningschef Bad.

Många roliga aktiviteter på baden

Under sommaren kommer det att arrangeras många roliga aktiviteter för barnfamiljer på och i anslutning till baden. Det blir många mindre aktiviteter istället för ett fåtal större för att kunna sprida ut besökarna över tid. Bland annat kommer det bli tävlingar, rörelserundor, bus med badens maskotar, simtips från simlärare och på fredagar är det poolparty på alla utebad. I sommar kommer det även en jonglör och underhållare på besök på baden som kan visa och lära ut cirkuskonster.

Bada gratis med Händer på lovet-kortet

Med Händer på lovet-kortet badar alla barn i förskoleklass och upp till årskurs 9 gratis på de tempererade utebaden. På Obbolabadet och på Vallabadet gäller kortet hela sommaren, på Umelagun gäller det 12–30 juni och 1–22 augusti.

Sidan publicerades