Pistmaskin i förgrunden av bilen, där bakom syns en pulkabacke och längst bort Umeälven och viss bebyggelse på andra sidan, Teg.

Bild från arbetet med Broparken från förra året (2021). Foto: Philip Avesand, Visit Umeå.

Pulkabacken i Broparken tar form

Arbete är igång för att bygga en pulka- och snowboardbacke i Broparken i centrala Umeå. Backen förväntas stå klar senare i veckan.

– Umeå mår bra av fler möjligheter till vinteraktiviteter, inte minst nu när det vankas rallyfest och staden firar 400 år. Fritidsförvaltningen har skicklig personal för arbete med snö och det är lyxigt att kunna dra nytta av det kunnandet, säger Magnus Lingegård, landskapsarkitekt, Umeå kommun.

Pulkabacken kommer att mäta 20 gånger 40 meter och ska ligga i parkens östra del.

Liten rodelbana

Backen kommer att bestå av en utåkningssektion, pistad backe, fångstvall och möjligen även en liten rodelbana där besökarna kan åka stjärtlapp. Pistning utförs med fyrhjuling och finlir sker manuellt.

– Vår plan var även att ställa i ordning en yta för snowboard i anslutning till parkens brantare del, men snön räcker inte till för att packa underlaget i sittgradängerna med maskin, förklarar Magnus Lingegård.

Blir kvar fram till våren

Det blir ändå en snowboardsektion, men i mindre skala i anslutning till pulkabacken. Om någon vill bygga hopp manuellt i den brantare delen går det förstås bra. Om vädret tillåter blir backen kvar fram till våren.

Kontakt

Magnus Lingegård
landskapsarkitekt
090-16 15 09 Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades