Vad gäller för fritidsförvaltningens verksamheter?

1 juni öppnar bokningen av kommunens idrottsanläggningar. Inomhus­baden Navet, Storsjöhallen, Sävar simhall och Vallabadet håller fortsatt stängt under sommaren, men öppnar gymverksamheten. Fritidsgårdar och Ungdomens hus fortsätter att fokusera på aktiviteter utomhus och online.

Från och med 1 juni tas de regionala skärpta restriktionerna bort, det innebär att Fritidsförvaltningens idrotts­anläggningar kommer att bli bokningsbara för allmänheten. Alla idrottsanläggningar har ett maxantal för att trängsel inte ska uppstå. Mötesrum och skollokaler är stängda tills vidare.

På Storsjöhallen öppnar gym och gruppträning utomhus upp för bokade besökare. På Sävar simhall öppnar gymmet, även det för bokade besökare. Kommunens tempererade utomhusbad Umelagun, Vallabadet och Obbolabadet öppnar under vecka 23 och 24.

Fritidsgårdar och ungdomens hus kommer att fortsätta fokusera på aktiviteter utomhus och online för att möjliggöra för fler deltagare. De kommer däremot att ha möjlighet att öppna sina inomhuslokaler vid särskilda tillfällen med det maxantal besökare som gäller för respektive mötesplats.

Sidan publicerades