Ett ökat kulturutbud väntar under hösten, bland annat konstvandringar på stan. "Standing Man" (2008) på Rådhustorget i Umeå. © Sean Henry/Bildupphovsrätt 2021. Foto: Philip Avesand

Bibliotek öppnar upp och kulturutbud utökas

Ett efterlängtat kulturutbud börjar sakta återvända, även om flera rekommendationer för att undvika smittspridning kvarstår. I september ökar kulturförvaltningens verksamheter utbudet av kulturaktiviteter och biblioteken får längre öppettider.

Måndag 13 september återgår alla närbibliotek och stadsbiblioteket till ordinarie öppettider. Detsamma gäller även Umeå konsthall och Kvinnohistoriskt museum i Väven. Men, grupprum kommer att hållas stängda för att underlätta för besökare att hålla avstånd.

Föreställningar och aktiviteter

Även programverksamheten återupptas från och med 1 september. Det innebär bland annat visningar i Umeå konsthall, konstvandringar på stan och egna program i Vävens lokaler, till exempel författarsamtal, barnföreställningar och aktiviteter med Kultur för seniorer. Vävenscenen öppnar också för offentliga arrangemang.

Kulturskolan strävar efter att återgå till fysisk undervisning och gruppverksamhet i så stor utsträckning som möjligt. Skapande lördagar planeras att åter komma i gång i början av oktober.

All verksamhet sker naturligtvis inom ramen för de rekommendationer som gäller.

Sidan publicerades